- Úvod
- >>
- Všetko
- >>
- brúsky na nože a nástroje
- >>
- Adjustable Angle Pull-Thru Knife Sharpener (3/12)- 3-krokový brúsič nožov s nastav. uhlom
Adjustable Angle Pull-Thru Knife Sharpener (3/12)- 3-krokový brúsič nožov s nastav. uhlom
Adjustable Angle Pull-Thru Knife Sharpener (3/12)- 3-krokový brúsič nožov s nastav. uhlom
-karbid nastaviteľný: hrubé brúsenie
-keramika nastaviteľná: jemné brúsenie - 1000
-keramika pevná: jemné
-brúsenie zubkovaných nožov - 1500
-nastavenie brúsneho uhla: 14° - 24°
-mäkká protišmyková rukoväť
Vždy položte brúsič na pevný a plochý povrch. Brúsič držte za pogumovanú rúčku, tak aby boli všetky prsty vo vnútri rukoväte chránené pred ostrím noža.
Hrubé brúsenie nožov s hladkou čepeľou – karbid vľavo – rýchlo naostrí tupú čepeľ.
Jemné brúsenie nožov s hladkou čepeľou – keramika vpravo – dokončí nabrúsenie ostria pred rezaním.
Brúsenie zúbkovaných čepelí – keramika v strede.
Nastavenie brúsneho uhla: Zatlačením a otočením kruhového gombíka nastavte požadovaný brúsny uhol podľa obr. 1. Pre kuchynské nože 14°-20°a pre outdoorové a taktické nože 20°-24°.
Postup brúsenia nožov s hladkou čepeľou: Čepeľ noža vložte ostrím do V štrbiny podľa obr. 2 a jemne skloňte špičku čepele nadol. Ťahajte ostrie noža cez štrbinu od rúčky k špičke čepele podľa obr. 3, kým nedosiahnete nabrúsenie na požadovaný uhol. Počas brúsenia znižujte tlak na čepeľ.
Postup brúsenia nožov so zúbkovanou čepeľou: Čepeľ noža vložte ostrím do strednej V štrbiny označenej SERRATED. Ťahajte zubaté ostrie noža cez štrbinu od rúčky k špičke čepele a nechajte čepeľ pohybovať sa hore a dole ako prechádzajú jednotlivé zuby po keramických brúsnych segmentoch, kým nedosiahnete nabrúsenie čo je približne 8-10 krát . Počas brúsenia pôsobte jemným tlakom na čepeľ.
Údržba: Po použití brúsič očistite, handričkou, alebo jemnou kefkou, nikdy neoplachujte vodou. Skladujte na suchom mieste.
-keramika nastaviteľná: jemné brúsenie - 1000
-keramika pevná: jemné
-brúsenie zubkovaných nožov - 1500
-nastavenie brúsneho uhla: 14° - 24°
-mäkká protišmyková rukoväť
Vždy položte brúsič na pevný a plochý povrch. Brúsič držte za pogumovanú rúčku, tak aby boli všetky prsty vo vnútri rukoväte chránené pred ostrím noža.
Hrubé brúsenie nožov s hladkou čepeľou – karbid vľavo – rýchlo naostrí tupú čepeľ.
Jemné brúsenie nožov s hladkou čepeľou – keramika vpravo – dokončí nabrúsenie ostria pred rezaním.
Brúsenie zúbkovaných čepelí – keramika v strede.
Nastavenie brúsneho uhla: Zatlačením a otočením kruhového gombíka nastavte požadovaný brúsny uhol podľa obr. 1. Pre kuchynské nože 14°-20°a pre outdoorové a taktické nože 20°-24°.
Postup brúsenia nožov s hladkou čepeľou: Čepeľ noža vložte ostrím do V štrbiny podľa obr. 2 a jemne skloňte špičku čepele nadol. Ťahajte ostrie noža cez štrbinu od rúčky k špičke čepele podľa obr. 3, kým nedosiahnete nabrúsenie na požadovaný uhol. Počas brúsenia znižujte tlak na čepeľ.
Postup brúsenia nožov so zúbkovanou čepeľou: Čepeľ noža vložte ostrím do strednej V štrbiny označenej SERRATED. Ťahajte zubaté ostrie noža cez štrbinu od rúčky k špičke čepele a nechajte čepeľ pohybovať sa hore a dole ako prechádzajú jednotlivé zuby po keramických brúsnych segmentoch, kým nedosiahnete nabrúsenie čo je približne 8-10 krát . Počas brúsenia pôsobte jemným tlakom na čepeľ.
Údržba: Po použití brúsič očistite, handričkou, alebo jemnou kefkou, nikdy neoplachujte vodou. Skladujte na suchom mieste.